4 idei pentru ecusoane ECO

În industria evenimentelor MICE (Meetings, Incentives, Conferences and Exhibitions), ecusoanele (badgeurile – așa cum ne place să le englezim) sunt unele dintre elementele ce creează risipa materialelor nereciclabile. Sute sau poate chiar mii de participanți primesc la înregistrarea în cadrul evenimentului, un ecuson care să le permită accesul în spațiile amenajate pentru diverse activități. Imediat după, mari sunt șansele ca acesta să zacă într-un colț de sertar, ori să sfârșească aruncat la gunoi. Am selectat câteva idei care ar putea să te inspire să transformi acest detaliu în unul ECO pentru următorul tău eveniment.

 

Ecusoane din hârtie reciclabilă

O alegere economică si destul de prietenoasă cu mediul. Cât timp suprafața nu este laminată, hârtia ecusoanelor se poate recicla cu ușurință. Este o soluție ideală pentru evenimentele indoor, unde umezeala sau ploaia nu sunt un impediment.

Sursa foto

Ecusoane din bambus

O variantă ceva mai costisitoare, însă estetică. Singura limitare a acestei variante este posibilitatea de personalizare cu culori. Nouă ne plac foarte mult și așa raw.

Sursa foto

Ecusoane din hârtie plantabilă

Probabil vedeta variantelor eco-friendly pentru ecusoane, pentru că pe lângă alegerea unei opțiuni reciclabile, se adaugă plus valoare în experiența participanților. Hârtia plantabilă are încorporată semințe de flori și poate fi plantată după finalul evenimentului. Super mod de a-ți rememora experiența!

Sursa foto

 

Ecusoane textile

Vrem să adaugăm și varianta ecusoanelor textile în listă, ca să nu neglijăm nevoile echipei de organizare. Acest gen de husă pentru ecusoane este reutilizabilă și protejează bine bucata de hârtie cu text, chiar și în condiții outdoor. Are spațiu pentru un pix, cărți de vizită sau un plan, iar ca organizator, în timpul unui eveniment parcă nu sunt niciodată destule buzunare.

Sursa foto

 

Șnururile (lanyardurile), un mijloc de promovare al sponsorilor evenimentului, pot fi și ele un element poluant. Sunt cel mai des confecționate din poliester, însă am identificat că există alternative de șnururi din bambus, bumbac sau plastic reciclat. Le-am găsit aici.

Ție ce ECOson (see what we did there?) îți place cel mai mult?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *