Bicicleta Tandem: Hai să te plimbi cu cea mai la modă bicicletă cu două locuri

Bicicleta tandem îți oferă unul din cele mai plăcute moduri de a petrece momente memorabile alături de încă o persoană: iubit / iubită, prieten / prietenă, soț / soție, membru al familiei sau coleg de birou. Bicicleta tandem este o experiență unică, ce îmbină plăcerea de a merge pe bicicletă cu bucuria de a fi alături de cineva important din viața ta.

Bicicleta tandem este un model de bicicletă construit pentru două sau mai multe persoane. De cele mai multe ori, bicicletele tandem au două locuri, pentru două persoane, fiind numite și “biciclete cu două locuri”. Termenul “tandem“, conform definiției din dicționar, reprezintă un ”sistem tehnic acționat din două sau mai multe puncte situate pe direcția mișcării întregului sistem”. Această bicicletă se numește tandem pentru că cele două persoane merg una în spatele celeilalte, nu una lângă alta. Bicicletele tandem sunt construite din material solid, rezistent, capabile să susțină două persoane. Păstrează agilitatea bicicletelor de o persoană și permit atingerea unor viteze superioare fata de bicicletele obișnuite.

Alege cele mai spectaculoase trasee pentru bicicleta tandem

Bicicletă tandem adulți: peste 120 de ani de tradiție

Patentul pentru bicicleta tandem a fost înregistrat la mijlocul anilor 1880. Danezul Mikael Pedersen este considerat creatorul primei biciclete tandem. În primii ani de existență, bicicleta tandem a fost folosită în special de cupluri. Pe bicicletele tandem, cuplurile petrec timp împreună și cei doi sunt apropiați unul de celălalt. De aceea, bicicleta tandem a fost supranumită “bicicleta celor care fac curte“ – ”courting bike” (engleză) sau “bicicleta îndrăgostiților”. La începuturile tandemului, doamna stătea în față, îmbrăcată cu rochia specifică secolului 19 și începutului de secol 20, iar domnul conducea din locul din spate. Acest mod de funcționare este mai greoi și de aceea bicicletele moderne sunt conduse din locul din față.

Bicicleta tandem este din nou la modă și a devenit un trend al zilelor noastre în România și în Europa.

De ce iubim bicicleta cu două locuri – tandem

Ce ingrediente trebuie pentru o experiență memorabilă cu bicicleta tandem? Priveliște superbă, drum lin și să fii alături de o persoana dragă. Te ajută să dezvolți relația cu partenerul de pedalat, să regăsești “chimia” dintre voi.

Bicicleta tandem cimentează relația de prietenie dintre cei doi parteneri de pedalat. Le oferă ocazia să discute, să se cunoască mai bine și le solicită o bună coordonare în mișcări.

Atrage toate privirile și îți permite să realizezi fotografii și video deosebite.

În parc, în oraș, în afara orașelor, în pădure sau pe drumuri mai puțin umblate, bicicleta tandem este o experiență deosebită față de ce știi până acum.

Bicicleta tandem versus bicicleta de o persoană

Plimbările cu bicicleta tandem se adresează echipelor de două persoane din care măcar o persoană știe să meargă cu bicicleta normală. De preferat ar fi ca amândoi să știe să meargă pe bicicletă, dar este posibil să vă plimbați și dacă doar unul este biciclist experimentat iar celălalt de abia învață.

Pornirea de pe loc este un prim moment diferit la bicicleta tandem. Cei doi se așază pe bicicletă și trebuie să pornească folosind același picior, iar bicicleta se va stabiliza singură după primii doi – trei metri.

În timpul mersului, bicicleta este ghidată de persoana din față. Ghidonul din spate nu influențează direcția, este doar un element de care să te ții. Coechipierul din față este atent la drum și ajustează traiectoria bicicletei.

Cel din spate semnalizează schimbările direcției către ceilalți participanți la trafic. Este o muncă de echipă ce dezvoltă relația între cele două persoane prin sincronizarea necesară între ei.

Atunci când cei doi coechipieri merg la plimbare fiecare cu bicicleta lui, frecvent se întâmplă ca unul să vrea să meargă mai repede și altul mai încet, să apară problemele ritmului diferit și să nu poată să vorbească prea mult între ei. Pe bicicleta tandem toate aceste situații sunt evitate: cei doi lucrează împreună, au același ritm și pot să vorbească oricât vor.

Recomandarea noastră este să te pregătești de o experiență nouă pe bicicleta tandem și să fii liniștit că te vei descurca foarte bine alături de partenerul tău de plimbare. Știi cum se spune, unde-s doi puterea crește.

Este pentru tine bicicleta tandem? Da, dacă…

 1. Vrei să te bucuri de o experiență fascinantă în doi.
 2. Vrei să faci o ședință foto spectaculoasă, tocmai bună de pus pe Insta și Facebook.
 3. Cauți o metodă inedită să anunți planificarea căsătoriei (”save the date”) sau că urmează să sosească un nou membru în familie (”baby announcement”).
 4. Cauți o metodă romantică pentru cererea în căsătorie.
 5. Îți dorești să petreci timp deosebit alături de prietenul / prietena ta sau de soț / soție.
 6. Vrei să faci o surpriză deosebită partenerului / partenerei.
 7. Pentru un team building sau o ieșire cu colegii cauți o metodă distractivă să construiești relațiile între colegi.

Închirierea bicicletei tandem

Te-ai decis că vrei să te plimbi cu o bicicletă tandem? Perfect! Acum trebuie să vedem împreună ce ți se potrivește cel mai bine, să-ți cumperi o bicicletă tandem sau să închiriezi bicicleta tandem?

Avantajul pentru închirierea bicicletei tandem este că îți oferă o mare flexibilitate și scapi de grija depozitării ei în perioada în care nu o utilizezi. Există și în România furnizori specializați de servicii de închiriere biciclete tandem care te pot ajuta să te bucuri de o experiență minunată. Event Station, furnizor de experiențe frumoase care transformă momentele în amintiri prețioase, este unul din cei care îți poate furniza bicicleta de care ai nevoie, de închiriat.

Am ales să oferim de închiriat biciclete tandem marca Electra. Sunt biciclete de top, de la un brand premium din Statele Unite ale Americii. Bicicletele Electra au un design elegant, componente de calitate și sunt ușor de condus și de manevrat. Bicicletele au o culoare albastră – aqua distinsă și un aspect clasic, ce atrage toate privirile ca un magnet. Sunt ușor de condus, chiar am avut clienți care s-au plimbat peste 30 km într-o singură zi. Este imposibil să nu te distrezi pe o bicicletă tandem model premium și atât de chic. Trebuie doar să te decizi cu cine vrei să te plimbi, când să fie excursia și ești gata să pleci în călătorie pe bicicleta tandem.

Tariful pentru închiriere biciclete tandem timp de 24 de ore este de 100 €.

Bicicleta tandem vine unde vrei tu

În București și în județele Ilfov și Prahova serviciul de aducere și preluare bicicletă este INCLUS în tariful de închiriere bicicletă tandem. Rămâne doar să stabilim împreună unde vrei să te plimbi și cât, să știm unde aducem bicicleta și de unde o vom ridica.

În restul zonelor din țară, cu excepția orașului București și a județelor Ilfov și Prahova, serviciul de aducere a bicicletelor este contra-cost. Te așteptăm să ne contactezi pentru o ofertă în acest sens.

Fotografii spectaculoase pe bicicleta tandem

Culoarea albastră – aqua irezistibilă; design elegant; stare impecabilă; transmiterea ideii de ÎMPREUNĂ acestea sunt cele mai importante motive pentru care bicicleta tandem reprezintă decorul ideal pentru o ședință foto spectaculoasă. Fie că apelezi la serviciile unui fotograf profesionist, fie că folosești un aparat foto propriu sau chiar telefonul mobil, vei obține garantat fotografii și video-uri memorabile.

Te vom ajuta cu idei de locații în care să-ți aducem bicicleta tandem pentru ședința foto. Știm care sunt cele mai bune ore pentru fotografii, cele mai spectaculoase decoruri și avem recomandări și despre ținuta potrivită. Poate să fie toamnă, cu natura în culori spectaculoase; poate să fie vară, când totul e verde în jur; poate să fie primăvară, cu copaci înfloriți; poate chiar să fie și o iarnă blândă și însorită – îți garantăm fotografii admirate de toată lumea.

Accesorii pentru o excursie memorabilă cu bicicleta tandem adulți

Serviciul de închiriere bicicletă tandem include următoarele accesorii opționale:

Coș retro atașat în partea din față. Îl poți folosi pentru a transporta într-un mod minunat gustările și băuturile pentru picnic. Sau folosești coșul pentru florile culese. Sau pentru orice vrei tu.

Căști. Îți oferim căști de protecție cool, de diverse dimensiuni.

Claxon. Și pentru că orice mic detaliu face diferența avem grijă ca bicicletele noastre tandem să aibă cele mai drăguțe accesorii. Ce accesorii are o bicicleta? Claxon bineînțeles. De când eram mici ne doream să avem cel mai frumos claxon așa că ne-am îndeplinit o dorință. Am găsit aici cele mai frumoase claxoane. Soneriile Cruf for Bikes sunt realizate în România, cu materiale vegane – cruelty free. Sunt sonerii hand-made, de al căror design te vei îndrăgosti.

Fun fact: Credeai că bicicletele tandem sunt doar pentru plimbări romantice?

Două doamne curajoase au făcut ocolul lumii pe o bicicletă tandem în 263 de zile stabilind un nou record la această categorie. Au mai fost curajoși care au făcut acest tur.

Bicicleta tandem le-a purtat prin 25 de țări și au parcurs 29.391 km. Biciclistele au avut de înfruntat valul de caniculă din Europa, musonii în Asia, incendiul din Australia și pentru a ajunge înapoi în Anglia au prins ultimul feribot înainte de închiderea granițelor datorită coronavirusului.

Dacă o bicicletă tandem poate trece prin atâtea aventuri înseamnă că este timpul să o încerci și tu!

3 thoughts on “Bicicleta Tandem: Hai să te plimbi cu cea mai la modă bicicletă cu două locuri

 • Ioana Dumitrescu

  Ce fain. Cat costa inchirierea pentru bicicleta tandem?

  • ES Team

   Buna Ioana! Pretul pentru inchirierea tandemului timp de o zi este de 100 euro.

  • ALIN NEDELCU

   Bună Ioana și mulțumesc pentru întrebare. Tariful pentru închiriere biciclete tandem timp de 24 de ore este de 100 €.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *