Cartonul – prietenul evenimentelor ECO

Cartonul este unul dintre cele mai sustenabile materiale, degradarea sa realizandu-se chiar in 2-3 luni, in functie de factorii de mediu. Desi este folosit cu precadere in amabalare, il putem folosi cu succes si in cadrul evenimentelor gratie noilor tehnici de prelucrare. Am analizat cateva trenduri din afara tarii si am gasit urmatoarele idei pentru întrebuințarea lui.

Displays

Aici, la Event Station, ne plac la nebunie variantele de display pentru evenimente. Am descoperit ca multe branduri aleg mai nou sa imbratiseze variante sustenabile de a-si prezenta produsele la targuri si expozitii de profil. I-am identificat in Statele Unite pe cei de la Xanita, cu o tehnologie inovativa, ce au executat standuri wow pentru branduri renumite. In cadrul unui targ de vinuri, au creat toate standurile si rafturile utilizand cartonul lor special (foto). Ne-a placut structura acustica din spatele unei orchestre realizata din acest material, precum si versatilitatea lui dovedita in semnalistica altor evenimente pe care le poti explora pe siteul lor.

Sursa foto

Mobila

ECO Event propun o solutie foarte ingenioasa pentru mobilierul evenimentelor si anume: mobilierul ”de colorat”. Noi ne gandeam ca ar fi o solutie foarte potrivita in locurile de joaca amenajate pentru copiii din cadrul evenimentelor. Ne-a placut si photoboothul eco, a carui carcasa este realizata complet din carton si poate fi personalizata complet. Super cool!

Sursa foto

Accesorii

In goana dupa solutii in care cartonul poate fi folosit in evenimente, am gasit si cateva accesorii care ne-au inspirat. Ramele pentru photo corner de tip polaroid sunt deseori vedetele unui eveniment si ne-a placut sa descoperim un model realizat 100% din carton aici. Acesti furnizori sunt destul de departati de Romania, drept pt care am considerat ca te-ar ajuta acest tutorial daca vrei sa realizezi singur o rama similara din carton pentru evenimentul tau.

 

Panourile modulare ne-au atras atentia pentru ca atunci cand vine vorba de implemetarea logisticii in evenimente, organizatorii IUBESC obiectele usoare. Panourile de mai jos ar putea fi folosite in locurile fundalurilor din placaj ale photo cornerelor si imbracate/adaptate in functie de stilul evenimentului. 100% reciclabile!

Sursa foto

EXTRA

In Romania, ne-am bucurat sa ii descoperim pe cei de la Foldo. Realizeaza atat mobila cat si standuri expozitionale de genul celor de care vorbeam mai sus. Big like!

Esti pasionat de organizarea evenimentelor? In ce alte situatii crezi ca iti poate veni in ajutor cartonul? Spune-ne in comentarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *