Donatiile in urma evenimentelor

Se intampla deseori ca organizatorii sa se confrunte cu munti de materiale si alimente ramase in urma evenimentelor. Resurse care pot sfarsi din nefericire aruncate, cateodata din comoditate, dar si din lipsa ideilor de realocare sau donatie a acestor lucruri. Ne-am documentat despre asociatii unde donatiile pot fi primite pentru cei ce au realmente nevoie de ele si le poti gasi pe toate mai jos.

Ai grija de echipa ta

Cea mai la indemana varianta este sa donezi parte din cele ramase catre membrii echipei. Poti oferi portiile ramase de mancare sau tricourile calculate in plus chiar voluntarilor sau altor membri ale echipei evenimentului. Poate parea o varianta evidenta, insa dupa zile agitate este posibil sa nu realizezi ca persoane care pot intrebuinta acele lucruri sunt chiar in fata ta! Gandeste-te ca pe langa o modalitate de a evita risipa, aceasta poate fi un mod de a rasplati munca celor din echipa cu ceva in plus.

Tricouri si alte materiale promotionale

Am gasit o lista super bine documentata pe site-ul Unicornul Albastru. O multime de centre si asociatii ce primesc diverse tipuri de donatii in mai multe zone alte tarii. Toate lucurile care au potential de a fi aruncate din lipsa spatiilor de depozitare, pot face cu adevarat diferenta pentru multi din beneficiarii identificati de asociatii si ONGuri.

Alimente

Cu mentiunea ca este foarte important sa ne asiguram ca nu transmitem mai departe alimente improprii consumului, alimentele si bauturile in surplus pot fi donate catre centre care reusesc prin activitatile lor sa combata risipa alimentara ajutand in acelasi timp persoane dezavantajate. I-am identificat pe cei de la O masa calda care primesc donatii, au centre raspandite pe tot teritoriul tarii si au dezvoltat chiar o aplicatie ce a creat practic o retea intre donatori si beneficiari de alimente (ShareFood disponibila pe Google play). Atentie la mentiunea lor legata de donatii: pentru siguranța alimentară evităm primirea donațiilor în produse alimentare fără acte care să dovedească valabilitatea produselor. Tot in cazul alimentelor neperisabile, poti incerca sa contactezi pentru donatii si Banca de Alimente chiar aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *