3 idei pentru meniuri sustenabile

Cu greu putem găsi exemple de evenimente care nu implică servicii de catering. Poate ai auzit de expresia ”O întâlnire fără mâncare ar trebui să fie un email”. Ca organizator, ești cel mai probabil în permanentă căutare de soluții de catering cât mai potrivite și diverse pentru evenimentele tale. Important este să luăm în considerare și variante sustenabile. Deși este dificil să punem în practică multe dintre acestea depinzând de client, valorile brandului, buget precum si resursele specifice țării, putem pas cu pas să ne îndreptăm spre alegeri responsabile. Uite câteva idei pentru un eveniment mai sustenabil din perspectiva meniului.

Contractează furnizori locali

Conceptul e simplu. Alimentele provenite de la furnizori locali, nu trebuie sa calatoreasca (adesea imbibate de conservanti artificiali) mii de kilometri pentru a ajunge in farfuriile oaspetilor nostri. Trebuie sa ne asiguram insa ca putem avea incredere in promisiunea furnizorilor legata de provenienta produselor lor si in acelasi timp, sa pregatim clientii sa se astepte la preturi mai ridicate, care sunt uneori necesare pentru acest gen de meniuri sustenabile. Poti incerca grupurile de furnizori locali de pe Facebook sau platformele miciproducatori.ro si bizihub.ro

Include mai multe variante vegane/vegetariene

Crescătoriile de animale contribuie major la degenerarea terenurilor, la schimbările climatice, la consumul de apă și la alte activități distructive pentru mediu. Acesta este motivul pentru care, încă din 2010, Programul Națiunilor Unite pentru Mediu a încurajat trecerea globală la o dietă bazată pe plante pentru a combate efectele asupra mediului ale consumului de produse animale. Organizatorii pot juca rolul lor prin includerea mai multor opțiuni vegetariene și vegane la evenimente si sa vada beneficiul din spatele acestei alegeri, independent de datoria de a respecta cerintele celor ce sunt dedicati unei diete vegetarien. Prin excluderea varietatii in meniu, participanții la eveniment se pot simți descurajați și nu aleg întotdeauna opțiunea vegetariană sau vegană, care este de altfel varianta sustenabila. Happy Cow este o platforma pe care poti descoperi restaurante si catering vegan din intreaga lume.

Incearca sa fii creativ si vezi dincolo de trendurile existente. A zis cineva cheese bar? Ce ar fi sa aduci ceva diferit si sa propui un hummus bar? Curcubeu pe cerul gurii pentru invitatii vegani si o experienta culinara interesanta pentru restul.

 

Sursa foto

Bazează meniul pe produse sezoniere

Desi colaborarea cu furnizorul tau de catering este esentiala in alegerea tipurilor de produse, am gasit o resursa relevanta care te poate ajuta sa te orientezi pana la a deschide discutia cu acesta. Gasesti aici un calendar detaliat cu tipul de produse sezoniere din Romania. Poti lua in considerare chiar sa evidentiezi in meniu produsele sezoniere. Incetul cu incetul putem transmite mai departe repere care promoveaza o atitudine prietenoasa fata de mediu.

 

Tu ai un pont care ne-ar ajuta sa imbunatatim sustenabilitatea meniurilor pe care le alegem la evenimente? Spune-ne in comentarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *