Resurse pentru organizarea evenimentelor sustenabile

Sustenabilitatea implica de cele mai multe ori dedicarea resurselor de timp (si nu numai) pentru studierea alternativelor in vederea alegerilor responsabile. Cand vine vorba de integrarea acestui concept in organizarea evenimentelor parca lucrurile devin si mai complicate. Am cautat de-a lungul timpului resurse de calitate cat mai diverse care sa fie de ajutor organizatorilor. Mai jos am insiruit cateva din preferatele noastre.

Ghiduri simplificate

Sigurele materiale in limba romana pe care l-am identificat pentru aceasta zona sunt realizate de Cercetasii Romaniei si Timisoara – 2021 Capitala Culturala Europeana. Noi credem ca ambele organizatii au facut o treaba minunata structurand toate principiile sustenabilitatii in documentele pe care le puteti gasi aici si aici. Daca iubesti checklisturile si nu iti place sa pacurgi texte lungi, am mai gasit cateva materiale bine realizate in limba engleza, pentru a te ajuta in procesul de planning. Aici am gasit un checklist specific pentru conferinte. Tot in zona conferintelor, am gasit si un eco ghid in 6 pasi de la Birmingham University chiar aici. Cateva idei utile poti găsi si in ghidul simplificat de aici.

Websites

In ceea ce priveste festivalurile, cei de la A Greener Festival au o multime de detalii pe websiteul lor care te pot ajuta in organizarea unui festival eco-responsabil. Acestia colaboreaza cu Glastonbury, Primavera Sound, DGTL si au facut publice resurse si statistici relevante pentru industria evenimentelor din Europa.

Cărți

In cazul in care te pasioneaza cititul, dar si parerile bine documentate, am vrut sa includem in lista si doua dintre cele mai complete studii din domeniul evenimentelor. Cartile despre sustenabilitatea in evenimente a lui Meegan Jones si respectiv, Kirsten Holmes, sunt unele dintre cele mai valoroase studii in acest domeniu descoperite inca de ‘pe bancile facultatii’ si pana in prezent.

Podcasturi

Pentru ca in ultima vreme podcasturile au ajuns sa fie un trend din ce in ce mai vizibil in social media, poate te va ajuta sa ai cateva recomandari si in aceasta zona. Sau poate sustenabilitatea e doar un element ‘nice to have’ in organizarea evenimentelor tale si nu poti dedica mult timp documentarii, uite doua episoade de podcast pe care le poti asculta oricand gasesti cateva minute libere. Asculta aici episodul de la A Sustainable Mind Podcast, aici pe cel de la Behind The Clipboard-Expert Event Tips si aici pe cel de la The Sustainability Report.

Tu stii vreo resursa folositoare pentru evenimentele sustenabile? Ne-ar placea mult sa o impartasesti in comentarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *